2010. május 23.

majus 22. Lombok/Indonezia (eszti)

Hajnali buszozás, 6-ra már a reptéren vagyunk. Kicsi és piszkos, de legalább tényleg senkit nem érdekel,hogy rosszul van írva a nevünk. Zokkenő mentesen fel- és leszállunk. Jakartában repcsi csere, bucsu Roselien-tol, aztán újra fel-és leszállás. Kozben azért még egy csomót tátjuk a szánkat, ahogy nézzük a 17000 szigetből álló Indonéziát magunk alatt.


4 óra korül megérkezünk Lombokra, ami a Balit kovető sziget, és terveink szerint indonéz utazásunk legkeletibb pontja. Innen fogunk szép lassan visszajutni Jakartába egy hónap alatt, hogy elérjük a repülőnket Japánba.
Szóval Lombok. A reptéren nincs is semmi csekkolás, gondolom, mert ide nem jonnek nemzetkozi gépek. Kijovunk, leülünk, és elővesszük a konyvünk, hogy megnézzük, mi is van ezen a szigeten. Néhány gyors infó, aztán kisbusz, kis átverés (a haverjához visz a kért szállás helyett), aztán lecuccolás. A szoba itt se kerül 1000 forintba, úgyhogy nekünk így is jó. Városban vagyunk, de lehet, hogy ez a külváros, mert inkább falunak néz ki. Az utak tele godrokkel, a taxit itt már lovak húzzák.
Elmegyünk vacsit keresni, az emberek itt is kedvesnek tűnnek, a kettőnk kajája pedig kb 210 forintba kerül, fehér embernek se híre se hamva.
Indonézia jóval szegényebb és túristák által kevésbé keresett országnak tűnik az eddigiek alapján. Gondolom Bali azért kivétel lesz.
Este még próblunk kicsit tervezgetni, kitalálni, hogy mégis merre induljunk el, aztán eldőlünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése