2010. március 31.

március 26. Pai/Thaifold (eszti)

A meditációs élményeimből alakult beszélgetések során kilyukadunk a kártya-jósláshoz, az egyik német figurának thai felesége van, ő foglalkozik ezzel. Otthon távolról elkerülom az ilyesmit, de itt tobb dolog is erre felé mutat, plussz a Mikinek is vannak kérdései, így rábólintok. A német úr elmondja, hogy kell eljutni a feleségéhez. Ahogy hagyjuk el a monostort, jósoltatni induló kis csapatunk novekszik. Előszor egy spanyol lány, aztán egy kóreai pár csatlakozik hozzánk. így már igazán jó bulinak tűnik az egész.
A spanyol lány (Carmen) otletére nem várjuk meg a buszt, hanem stoppolunk. Hamarosan fel is vesz egy kis nyitott furgon, a sofőr mondja, hogy a megfelelő városkába mennek. Szuper. Az út max. másfél óra. Azt nem említik, hogy útkozben beugranak egy kórházba, ahol vagy 3-4 órát várunk a parkolóban :)
Szerencsére még tart a meditációs hét hatása, messze vagyunk attól, hogy ez bármelyikünket zavarjon, helyette olyat beszélgetünk, ami élményben és tapasztalatban is egyedülálló. Remélem, hogy a javára emlékezni fogunk! Osszességében hat óra alatt sikerül megtenni azt a 70 km-t.
Első dolgunk a hideg gyümolcsturmix, aztán szálláskeresés. Kis pihi után a vacsora mellett folytatjuk a napkozbeni beszélgetést. Nagyon jó, nagyon jó :)
A napot egy folyóra épített bambusz stégen zárjuk egy sor társaságában.

3 megjegyzés:

  1. Irigyellek titeket ezert a hetert. Mindan csodalatos amit irtok es tortenik veletek de engem eddig ez a hetetek fogott meg a legjobban. Kivancsi lennek egy eloszavas beszamolora.

    Oleles

    VálaszTörlés
  2. Tuti, hogy meselunk rola, meg keres nelkul is:) Sok erdekes infot kaptunk a tobbiektol a monostorban. A thaifoldi buddhizmusban fontos es nagyon jo irasai es eloadasai vannak ajahn brahm-nak, illetve az Eszti most olvassa Coleman-tol The quite mind-ot, ami nagyon jonak tunik. Nezd meg a Vipassana meditacioval kapcsolatos oldalakat. Tudom, hogy van Dublinban es Pesten is.
    Oleles vissza

    VálaszTörlés