2010. március 10.

március 7. Bangkok-Ayutthaya/Thaiföld (eszti)

Pakolás után úgy döntünk, hogy gyalog megyünk ki a vasútállomásra. A másfél órás hátizsákos sétához a zacskós kóla szolgáltatja az energia-utánpótlást.
Ma elindulunk, hogy felfedezzük Thaiföld északi részét. Első állomásunk Ayutthaya, az orzság régi fővárosa, ahova másfél óra szép tájakon történő vonatozás után érünk el. 30 Ft-ért átvisznek minket a folyó túlodalára, ahol az útikönyvünknek köszönhetően pik-pak találunk szállást. Az estét a város felfedezésével töltjük, közben vacsizunk egy jót.
Még pár szó a kajálásról:
Itt is nagyon megy a zacsizás. Rízs, szósz, leves, desszert, bármi, bele zacskóba. Egy három fogásos ebéd + üdítő = 4 zacsi, és már mehetsz is.
A másik, ami roppant szórakoztató tud lenni, ha van angol kiírás vagy étlap. Az tuti, hogy a thai-ok szerint a helyesírásnál vannak fontosabb dolgok is az életben. Vadászni kell a rendesen leírt szavakat, még a hivatalos kiírásokon is.
Az eddigiek alapján a következő menüt sikerült összeállítanunk:

-bacon and chesse omlette
-fired rice, holy fired basil and lemonglass
-can of bear

(ami kb így fordítható:
-sonka és sakk omlett
-kilőtt rízs, szent kilőtt bazsalikom citromüveggel
-dobozos medve)

Jó étvágyat! :)

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok, ezt nem hagyhatom szo nelkul, mert hatalmasat nevettem rajta, es nekem is voltak anno hasonlo tapasztalataim. A listahoz hozzaadando:
    "Sand wishes" = homok kivansagok...
    Koszonom az irasaitokat, nagyon nagy elmeny - meg olvasni is!

    VálaszTörlés