2010. március 8.

március 6. Bangkok/Thaiföld (eszti)

Ma a kormányzó negyedbe sétálunk el. Megnézünk egy szép templomot, ahol a thaiok egyik nagy királya különböző korokra és tájegységere jellemző Buddha-szobrokat gyűjtött össze, aztán átlátogatunk egy parkba, ahol többek között megnézzük a király által késztett fotókból készült kiállítást.

Közben a dísztéren belecsöppenünk egy diploma-osztóba (Miki úgy sem tudott elmenni múlt héten a sajátjára), és vegyülünk egyet.
A nap szenzációja a zacskós kóla. Pillanatokon belül függő leszek. Mivel a kólás üvegnek betétdíja van, ezért a tranzakciót leegyszerűsítendő, az üveg tartalmát egy kis füles neylon zacsiba töltik, amit színültik pakolnak apróra zúzott jéggel, még egy szívószál bele, és mehet. A sok jégtől a kóla nagyon hideg, és nem is olyan édes. Harminc sok fokban - egyszerűen zseniális :) Ja, és zacsis kólával a kezünkben a helyiek tiszteletét is kivívtuk :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm az érzékletes tudósítást, öröm volt olvasni és kiváncsian várom a többit. Puszi nektek, vigyázzatok magatokra

    VálaszTörlés
  2. Sok minden szépet és jót olvastam már itt is, na meg hallottam Erától :-)... de a zacsis kóla végleg meggyőzött: Ide el kell mennem nekem is 1x! :-D

    Csak így tovább, nagyon jó a blog! A nap fénypontja mikor olvasom!

    VálaszTörlés