2010. március 6.

Eseményen kívüli szavak (miki)


A bangkokiak adrenalin bombájáról, a közlekedésről már írtunk egy rövidet. Azóta tisztult a kép, és kategorizáló-rendszerező, ironizáló agyunk talált szabályokat is :)
A játék lényege, hogy a versenyzők minél gyorsabban elérjenek A-ból B-be (ahol aztán nagyon ráérnek). A technikai eszközöket nagyrészt Japánból szerzik be a játékosok. A kocsik szinte kívétel nélkül innen valók, és javarészt (meglepő mód) igen újak. A buszoknál már bonyolódik a helyzet. Van a futurisztikus, légkondis, emeletes (valamelyik a létfontosságú "karaoke" szolgáltatást is tudja, vagy van a matuzsálemi, egyébként jól működő, helyi járat.
A motorosoknál a gyorsaság mellett a kis méret is döntő tényező. Az itteni dugóban igazából a robók tudnak érvényesülni.

A japán hegemóniát a Vespa-k és Lambretta-k jelenléte töri meg. Zseni, hogy akár 50-60 éves mocik is vannak, és sok teljesen felújítva - guruló ékszerdobozok. A motorosoknak külön pont jár, ha 4 vagy 5 ember is felfér a járgányra.
Speciális versenyzők: taxik - a full extra mellett elengedhetetlen, hogy neon színűek legyenek (a neon-rózsaszín az egyik legnépszerűbb)
tuk-tuk - amolyan félig autó, félig motor öszvér, mindegyiket kamikaze felmenőkkel rendelkező pilóta vezeti, itt is extra pont, ha legalb 5-6 utast tudnak btuszkolni.
motoros taxi - a tuk-tuk gyorsasága a taxisok magabiztosságával keveredik - halálos kombó
Hát igen, a gyalogosok... Szerintem őket vették be legkésőbb a játékba, amikor a szabályok már megvoltak. A többi versenyző is inkább célpontnak, mintsem résztvevőnek tekinti őket. Zebrák és lámpák ugyan vannak a túlélés elősegítésére, azonban egy kétszer hat sávos úton való átjutás leginkább a frogger nevű számítógépes játékra hasonlít (remélem valaki még emlékszik rá).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése