2010. február 28.

február 24. Ko Mook-Ko Lipe/Thaiföld (miki)

Azt álmodom, hogy szaunában vagyok, mikor kinyitom a szemem rájövök, hogy nem járok messze az álombeli helyszíntől. Bár még csak reggel 8 óra van, de olyan a hőség a sátorban, hogy menekülünk kifelé! Reggelizés közben is folyik a víz mindenkiről, tuti, hogy van vagy 30 fok.


Még egy gyors fürdés a tengerben és spead boat-tal ami, egy túlméretezett versenyhajó, 700 lóerős motorral utazunk tovább! 2 órás vizi forma 1 után megérkezünk Ko Lipére, nincs kikötője, így egy halászhajóval megyünk ki a partra, a száguldás után olyan, mintha állnánk a vízen. A látvány gyönyörű: apály idején érkezünk, a víz sehol nem mélyebb egy-másfél méternél. Még az egyes homokszemeket is látni, tudom, hogy már sokat áradoztunk a vízről, de tényleg nem tudunk betelni vele. Szállásunk a sokat sejtető porn "üdülőben" van, Elárulom, (mielőtt a könnyűvérű olvasók extatikus állapotba kerülnének), hogy a hely magyar megfelelője az áldás szó!


A szállás a tengerparton felállított, cölöpös bambuszházsort takar, melyet az itteni vizicigányok működtetnek. Egyikük narancssárga polójának felirata: Kovács Sándor rézcső forgalmazó:)Sötétedik, azért még besétálunk a központba (amiről még később írunk), ami mindenkinek nagyon bejött! Elemlámpával vissza a szállásra. A szobánkba a bambuszok között átszűrődő fény játszik az ágy köré tekert baldachinon. Olyan mint, amikor a füstöt megvilágítja a fény és az megelevenedve táncol. Erre a rögtönzött mátrixra alszunk el. M

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése