2010. február 12.

Sziasztok!

Isten hozott az útinaplónkban!
Mielőtt nekifognánk, pár szóban elmondanám, hogy miért is indultunk neki a nagyvilágnak. Az útiterv évek alatt forta ki magát. A Miki régóta vonzódik Japánhoz illetve a japán kultúrához, mindig is el akart oda jutni. Én is szerettem volna valahol élni egy picit, mielőtt Írországból végleg hazabútorozunk, hogy megtapasztalhassak valami nagyon mást. Szép lassan alakult ki az ázsiai út elképzelése.
Magát az útitervet elsősorban az időjárás alakította, de persze fontos tényezők voltak a személyes preferenciák, a költségvetés, a politikai-, gazdasági viszonyok. Mivel az egyirányú repjegyünk kívül semmit sem foglaltunk le, igazából szeretnénk egy spontán évet eltölteni. A vízumok jelentenek némi nemű korlátot, de amennyire csak lehet, próbálnánk, hogy az "ott és akkor" alakítsa a dolgokat.
Nagyjáboli útitervünk a következő:
február közepe - március Thaiföld, Kambodzsa
április Malájzia
május - június Indonézia
július Japán
augusztus - szeptember Kína (esetleg Tibet)
október - amíg a pénz tart India
Az elmúlt évben apró darabonként hordtuk össze a tervet és a cuccainkat hozzá. Az utsó pár hét persze elég pörgős tempóban telt, kb. semmit sem tudtunk felfogni, abból, hogy mi is áll előttünk, csak az elintéznivalókra koncentráltunk. Aztán végre elérkezett az indulás napja.
Próbálunk minél kevesebb elvárással nekiindulni, persze azért így is tele vagyunk reményekkel, félelmekkel. Mindenek előtt azt reméljük, hogy elég nyitottak és bátrak leszünk :)

1 megjegyzés:

  1. sziasztok,

    Jó "széljárást" kívánok Nektek az utazáshoz! Kiváncsian várjuk a fejleményeket.

    Mi meg megkezdük a házaséletet :)
    üdv,

    Imi

    VálaszTörlés