2010. február 15.

február 14. Bangkok/Thaiföld (eszti)

Első reggelünk Bangkokban. Gondoljuk mi... A ablak nélküli szoba nem segít az időeltolódás feldolgozásában, és már délután van, mire sikerül magunkat összekaparni.


Első utam a fodrászhoz vezet. Nem egy trendi műhely, mondjuk a kívánságom se bonyolult: rövidebbre. Kb 10 perc, és mindenki boldog :)
"Reggeli",aztán irány a belváros tuk-tukkal. Alig 24 órája érkeztünk, de már fele annyit fizetünk a dolgokért, tanulunk bele, hogy is működik ez. A két személyes tuk-tukban pl simán utazunk öten. Azért annyira nem vagyunk profik, a Királyi Palotához túl későn érkezünk, sebaj, majd holnap. Séta, aztán némi szerencsétlenkedés után egy szuper hajó kirándulás Bangkok csatornarendszerén.

Csak öten (ilyenkor ez mindig Zsuzsi, Peti, Era, Miki és én) vagyunk meg a hajóhajtó. Ezt a részt nehéz leírni, talán a csatolt képekről átjön valami a hely hangulatából.

A hajó után nagyot sétálunk. Nagy a kavalkád, mindenhol árusok, mocsok, kutyák, macskák, Buddha szobrok, mosolygó emberek.

Mindenből sok van, és azt meg is próbálják eladni, de nem túl tolakodó, nincs vele gond. Élvezzük a csatangolást.






Kijukadunk a Khao San Roadra, ami kb. a hátizsákosok paradicsoma. Óriás kavalkád, emberek a világ minden tájáról, mindenhonnan szól a zene, néhol táncolnak is az utcán. Jópofa, hippi hely, csak kicsit sok az árus, lehúzós szaga van a dolognak. Azért egy jó órára mi is elveszünk a bolond forgatagban, és megkóstolunk egy sült szöcskét a fotó kedvéért :)


Aztán kínai negyed - csapó kettő, újabb próbálkozás a kínai Újévet illetően. Odaút megint tuk-tuk, bár ez felülmúl minden eddigit. Fiatal srác, minden megállás után (kb 5ms-ként) két kerékről indítja a három kerekű járgányt. Megy mint a meszes, óriás adrenalin bomba, közben még csacsog is, elvagyunk. Mondja, elvisz minket ping-pong show-ra, a belépő igen húzós, nemet mondunk. Hamar kiderül, hogy amit mi sport eseménynek hittünk, az valami szexes buli. Nagy röhögés, aztán irány tovább China Town felé. Amikor odaérünk, kiderül, hogy noha tényleg az évük utsó napja van, ők igazából elséjét ünneplik meg. Kettőböl semmi. Annyi baj legyen - közért, néhány sör és egy helyi (bűn rossz) rízs whiskey.
Járda szélén bandázunk, közben megint előkerül a tuk-tuk sofőr. Beszélgetünk vallásról alap angollal és haladó sörrel, jól szórakozunk. Este még buddhista templom nézés és kavargás a kínai negyedben. Minden tök más, mégis meglepően otthon vagyunk.
Végül tuk-tuk haza - most már repeszthet, megedződtünk. Még egy sör a hostel előtt a járdán. Már hajnali egy óra, de még mindig óriás a hőség. Az utca csendes, azért van néhány gyík, meg patkány, meg kutya, meg óriás bogár, hogy ne érezzük magunkat egyedül...

5 megjegyzés:

  1. Most néztem, hogy napközben 38 fok, este 10kor 30 fok van Bangkokban :) ... azért azt most így nehéz elképzelni... milyen sört isztok? Valami helyi cucc? A szöcskének milyen íze volt? :P

    VálaszTörlés
  2. Csak en vagyok bena, hogy nem talalok kepeket, vagy meg nincsenek felteve? :)

    VálaszTörlés
  3. Szia Eszter!

    Elvezet olvasni a beszamolodat! Csatlakozom az elottem szolohoz: klassz lenne, ha kepeket is feltennel a posztokhoz! Persze a szoveg a lenyeg, de megis...
    Mintha ma lenne, amikor az egyetem fele setalva azt mondtad, egyelore nem tudod elkepzelni, hogy nekivagjal a nagyvilagnak. Ugy latom eppen az ellenkezojet valositod meg az elmult evekben :)
    off: elnezest amiert anno nem reagaltam illendoen az eskuvoi meghivodra. bar nem mentseg, hidd el sokaig tartott a lelkifurka amiert nem valaszoltam... Ellentetben veled en nem valtoztam!
    pussz, es varom a tovabbi izgalmas beszamolot!
    F.Anna

    VálaszTörlés
  4. A sör persze helyi, általában mindenből a helyit tudjuk megfizetni. Elég frankó, és 6%-os :)

    A szöcskének kb semmi íze, nem volt, egy kis darab szárított olaj.

    VálaszTörlés
  5. Ne haragudjatok a képek miatt, itt bénázunk, mindig csak rövid időre kerülünk net elé, és akkor meg sok az intézni való. Fotózunk rendületlenül, és hamarosan megosztjuk.

    Köszi, hogy olvastok :)

    VálaszTörlés