2010. április 2.

március 30. - április 2. Bangkok/Thaiföld (eszti)

Reggel 6-ra érkezünk meg Bangkokba, de máris óriási a nyüzsi. Visszamegyünk a legutóbbi szálláshelyünkre, és lecuccolunk.
Ezt a négy napot javarészt internetezéssel, ügyintézéssel és sétával töltjük. Mindeközben kipróbáljuk a város nyújtotta sok féle közlekedési ezközt. Legtöbbje nagyon olcsó és szórakoztató (legalábbis elsőre). Elkavarodunk a város modern, felhőkarcolóktól hemzsegő negyedébe. Igazi metropolisz. A hőség már nagyon kemény, beköszöntött a nyár. Fokot nem tudok mondani, de gyanítom, hogy a 40-hez közelítünk, ami a páratartalommal együtt gyilkos kombináció.
Belesétálunk a már két hete folyó, némikor 1 millió főt is számláló békés tüntetésbe. Az egész inkább majálisra emlékeztet. Utcai árusok, sütögető pultok, vicces kalapok, zenészek, családok, gyerekek, mindenki pirosban.
Eljutunk egy moziba is, ahol megnézünk egy thai melodrámát angol felirattal. Ahhoz képest, hogy a mi európai ízlésünknek itt a legtöbb dolog igen gejj (hogy kell írni?), tök élvezhető.
Sikerül kicsit szervezni a továbbiakat is, fefoglalunk egy búvártanfolyamot nekem (Mikinek már van bizonyítványa) egy szigetre (Ko Tao). A fáma szerint zseniális lesz. 2-án este indul a buszunk Bangkokból. Kalandra fel!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon élvezem a beszámolóitokat, isteni lehet nektek!Gondolatban-lélekben veletek kalandozom! Ezer csók, ölelés!BoEdit

    VálaszTörlés
  2. Izgatottan várom a folytatást...a cetcápákkal csak óvatosan...
    Vigyázzatok magatokra! Üdv,Laci

    VálaszTörlés