2010. június 30.

június 29-30. Tokió/Japán (eszti)

Hát nem teljesen pihenten, de lelkesen indulunk neki a fővárosnak. Metrók újabb hada, aztán belevetjük magunk a közepibe. Itt már vannak emberek :)


Első konklúzió: minden világít, minden nagyon más, és minden nagyon drága. A nap java része sétával telik. Ami számomra nagyon meglepő, hogy bent vagyunk a legbelvárosban, de a fő utcától 5 perce már kertváros terül el. Hogy lehetséges ez egy 35 milliós városban?

Minden zseniálan meg van szervezve. Az járda közepén barázdák futnak, hogy a vakok érezzék az útirányt, a tereken vannak dohányzásra kijelölt helyek, az 10000 gyalogos egyike sem lépne le az útra, amíg nem zöld a lámpa. Az emberek nagyon kedvesek, de senki nem beszél angolul. Az kajáldában autómatába dobjuk be a pénzt, és az ott kapott jeggyel fizetünk.

Este hulla fáradtan indulunk haza. A belvárosban már áll a bál, ma játszik Japán Paragváj ellen. Mindenki mezt visel és részeg :)

A szállásunkhoz közel sikerül egy kis kocsmát találnunk, hogy együtt nézzük a meccset a helyiekkel. Fúúú de izgalmas. Nem tudom, hogy csak a környezetünk hangulata ragad-e át ránk, vagy ez tényleg az évszázad meccse, de szétrágjuk a körmünk. Amikor tizenegyesekkel Japánt kiejtik, teljesen magunkba zuhanunk, kb mi vagyunk ki legjobban a sörözőben :) Pedig de jó lett volna... (A vb döntő idején még Japánban leszünk).
Másnap újra metrók, templom, múzeum, szex-negyed, felhőkarcolók, gyaloglás.


A dolgok egy jelentős részén röhögünk, vagy nem értjük, vagy mindkettő.

Tokió teljesen más, mint bármi, amit eddig láttunk. Valahol kelet és nyugat keveredése, de tulajdonképpen szerintem teljesen új kategóriát nyitottak maguknak.
Aztán este, amikor sikerül feljutnunk az egyik 45 emeletes felhőkarcoló tetejére, akkor végképp elakad a lélegzetünk. Ez a város AAAAAAKKORA....

2 megjegyzés:

  1. Na végre, kaptam valami visszajelzést én is!Nagyon jól írtok(minden olajozás nélkül!)Átélt, hiteles, közvetlen, ugyanakkor informatív is a beszámolótok.Tényleg ki lehetne adni útikönyvként! Először mondjuk a Világjáró magazinnak folytatásokban, aztán pedig jöhet az útikönyv forma sok-sok képpel(amik szintén nagyon jók). Gondolkodjatok, aztán csak annyit:jó, mehet, és én rástartolok.
    Más:a Winston plakát: tisztára, mintha Miki lenne!Nem is rossz pénzkereseti forrás!Csók:BoE

    VálaszTörlés
  2. a japan-paraguay meccs tényleg jó volt nagyon, én is sajnáltam a japánokat... bár a döntőt ne bánd, mert egy ágon voltak a spanyolokkal, szóval odáig tuti nem jutottak volna el :P

    A plakát pedig totál kész!! :D

    VálaszTörlés